Informace o škole

3.června 2024  |   Mateřská škola  |   Bc. Jana Nováková  |  
Informace o škole

Budova mateřské školy se nachází na pokraji města Horní Cerekev, u hlavní komunikace. Spolu se základní školou tvoří komplex budov, oddělených od sebe školním hřištěm. Areál mateřské školy je opatřen klasickým plotem, od hlavní komunikace je oddělen ještě živým plotem. Zděná budova se dvěma vchody pro děti a veřejnost a postranním vchodem pro zaměstnance školní jídelny je přízemního typu. Je částečně podsklepená, v prostorách sklepa je uskladněné zimní sportovní náčiní pro děti, zahradní nářadí, v další části je sklad potravin a černá kuchyně školní jídelny.

V budově se nachází tři prostorná oddělení, z nichž každé má svou šatnu, hernu, ložnici (lehátka v ložnici se denně skládají, proto tento prostor lze během dne použít pro pohybové vyžití dětí), sociální zařízení, jídelnu a sklad. Je zde také místnost sloužící pro uskladnění a využití audiovizuální techniky a pro knihovnu.

Součástí mateřské školy je školní jídelna a prostorná zahrada. Ta je rozčleněna na tři části (každé slouží jednomu oddělení). Zahrada je vybavena průlezkami, kolotočem, herními centry, houpačkami, hrazdami, pískovišti, altánky, zahradním vybavením, hračkami a sportovním náčiním.

Pobyt venku mohou děti trávit jednak na zmíněné zahradě, hřišti a dále v okolí mateřské školy, které je velmi vhodné pro toulky přírodou – lesy, poli, loukami s rozmanitým terénem, okolím rybníků a zatopeného lomu - samotným městem s několika památkami – kašnou, sochami, kostelem, zámkem se slunečními hodinami, knihovnou a muzeem.

Velmi dobrá je i dostupnost mateřské školy pro děti ze spádových obcí. V blízkosti mateřské školy je autobusová zastávka na znamení.

Krátké zprávy
Zveřejněno: 1.6.2024
Vítejte!

Vítejte na oficiálních stránkách Mateřské školky v Horní Cerekvi, jejímž zřizovatelem je Město Horní Cerekev.

Naleznete zde spoustu informací, které vám pomohou naši školku lépe poznat.

Kalendář akcí

Dnes je 30. června 2024
a svátek má Šárka.

Informace o škole

Mateřská škola Horní Cerekev, okres Pelhřimov
Tyršova 367, Horní Cerekev, 394 03
776 131 644
https://www.mshornicerekev.cz
mshornicerekev@seznam.cz
ISDS: 2cpkrhg
IČ: 75000300
Horní Cerekev

Informace o zřizovateli

Město Horní Cerekev
nám. T.G.Masaryka 41, 394 03 Horní Cerekev
+420 565 396 495
podatelna@hornicerekev.cz
www.hornicerekev.cz
ISDS: xrfbd8g
IČ: 00248185

Tento web zpracovává pouze nezbytné (technické a relační) cookies, jejichž zpracování nepodléhá souhlasu.

Co hledáte?

Zadejte alespoň 3 znaky